Sevilla, Florence of Venetië?

Geplaatst op 08-10-2021

Categorie: Reizen en recreatie

Op zoek naar reisinspiratie? Overweeg dan eens een stedentrip naar een van de volgende drie steden, welke stuk voor stuk parels zijn. Bezoek Sevilla in het Spaanse Andalusia, Florence in het Italiaanse Toscane of ontdek de lagune van Venetië en ervaar de schoonheid van deze toeristische trekpleister. Wat is er te doen in Sevilla, Florence en Venetië?

Sevilla

Na Granada nog een stad uit Andalusië in dit lijstje van de mooiste steden. Sevilla heeft mijn hart veroverd door het enorme, gezellige centrum met talloze oude gebouwen en smalle straatjes waar je heerlijk kunt ontspannen met een sangria of tapas. Deze stad heeft ook een enorme Moorse geschiedenis met als belangrijkste attractie het Real Alcazar de Sevilla, het koninklijk paleis. Tegenover het Alcazar moet je ook de enorme kathedraal bezoeken met de Moorse Giralda-toren. Daarnaast heeft de stad tal van monumenten die wereldtentoonstellingen herdenken. De bekendste is de Plaza de España in het Maria Luisa Park. Bezoek 's avonds de sfeervolle wijk Triana aan de overkant van de rivier.

Florence

De hoofdstad van Toscane, of zoals de Italianen het noemen, is Florence. De stad van de Renaissance heeft indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de Santa Maria del Fiori of de Duomo van Florence. Een indrukwekkende kerk met een marmeren gevel en de enorme koepel van Brunelleschi. De andere hoofdattractie in Florence Italy is de Galleria degli Uffizi, kortweg het Uffizi met tal van indrukwekkende schilderijen en sculpturen. Bezoek Michelangelo's David in de Galleria dell'Accademia, prachtige paleizen als Palazzo Pitti en Palazzo Vecchio, en combineer dit met tal van indrukwekkende musea. Florence, een stad waar de echte cultuurliefhebber bijna geen tijd meer heeft!

Venetië

Het overtoerisme van Venetië is eigenlijk niet leuk meer, maar als je de kans krijgt om Venetië buiten het hoogseizoen te bezoeken, ervaar je wat misschien wel de mooiste stad van Europa is. Veel toeristen komen met de Basiliek van San Marco en het Dogepaleis niet verder dan het San Marcoplein. Als u echter de moeite neemt om het Markusviertel te verlaten, kunt u ook andere kanten van Venetië reisgids leren kennen rond de beroemde Canal Grande met de Rialtobrug. Bezoek de meest culturele wijk van Dorsoduro met diverse musea zoals de Galleria dell'Accademia en het Guggenheim. Het Joodse getto met een historisch museum bevindt zich in de wijk Cannaregio. Als u met de boot aankomt, kunt u kleurrijke eilanden bezoeken, zoals Murano en Burano en het kleine eiland Torcello. Venezia wordt pas echt mooi als je de toeristenmassa vermijdt.